Tomatsuppe med rejer

2. april 2009
By

4 pers.

400 g nordsørejer med skal, optøede

½ spsk. olivenolie

1 bdt. bredbladet persille, hakket

4 fed hvidløg

½ rød peberfrugt i tern

1 rødløg, finthakket

2 stilke bladselleri i tern

1 gulerod i tern

½ squash i tern

½ frisk, rød chili, finthakket

2 dåser cherrytomater af god kvalitet

3 spsk. vineddike

1 spsk. sukker

groft salt, friskkværnet peber

Pil skallen af rejerne og sæt dem til side – GEM skallerne!. Brun skallerne i ½ spsk. olie og tilsæt stilkene fra persillebundtet og 1½ hvidløgsfed. Hæld 4-5 dl vand ved og lad skallerne simre under låg i et kvarters tid. Si skallerne fra, pres dem og gem suppen.

Finhak de sidste hvidløgsfed. Kom 3 spsk. olivenolie i en gryde og sauter alle grønsagerne, chili og halvdelen de hakkede hvidløg. Lad dem sautere ved ikke for høj varme i 4-5 minutter, rør i det. Kom tomaterne i en skål og mos dem i stykker med et piskeris. Hæld tomaterne i gryden sammen med rejesuppen, vineddike, sukker, salt og friskkværnet peber. Bring det i kog, skru lidt ned og lad det simre i 7-8 minutter, smag suppen til.

Hak persillen og lynsteg rejerne i ½ spsk. meget varm olie – pas endelig på at de ikke får for meget, for så bliver de MEGET kedelige!. Tilsæt salt, persille, resten af de hakkede hvidløg og friskkvænet peber. Tag det af varmen og vend det godt rundt. Hæld suppen i portionsskåle eller dybe tallerkner og kom lidt af rejeblandingen i hver portion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer