Tranebær-/appelsinkage

8. januar 2009
By

250 g mel

2½ dl sukker

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

½ tsk. salt

1 stort æg

1 1/4 dl friskpresset appelsinsaft

½ dl kærnemælk

60 g smør, smeltet

3 3/4 dl friske tranebær, grofthakket

1 1/4 dl pekannødder, grofthakkede

1 spsk. fintrevet appelsinsaft

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en brødform. Bland mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en stor skål. Bland det godt sammen. Pisk æggene let sammen i en anden skål. Tilsæt appelsinsaft, kærnemælk og smeltet smør, bland det godt sammen. Hæld de våde ingredienser sammen ned til de tørre ingredienser, rør det sammen til det er netop blandet. Vend forsigtigt tranebær og appelsinskal i. Hæld dejen i den smurte brødform og glat det lidt ud. Bag i midten af ovnen i ca. 1 time, til den er gylden og gennembagt, husk at tjekke med en tandstikke inden kagen tages ud. Lad kagen afkøle i formen, på en bagerist i 15 minutter. Løsn kagen med en kniv i kanterne og vend brødet ud på bageristen, lad den køle helt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer