Ungarnsk kartoffelsuppe

17. december 2008
By

4 pers

500 g skrællede kartofler

2 løg

2 spsk. olie

2 spsk. mild paprika (lidt af det kan evt. være røget)

8 dl grønsagsbouillon

2 spsk. hvedemel

4 dl creme fraiche 18%

salt, friskkværnet peber

1 stor bdt. purløg

Skær kartofler i små tern og hak løg fint. Svits løg i lidt olie, men de skal ikke tage farve, så rør i dem. Brug en stor gryde, hvor suppen kan være i. Drys paprika over, kom kartoflerne i og lad det svitse i et par minutter. hæld bouillon på og lad det simre under låg i ca. 45 minutter. Pisk mel og creme fraiche sammen, rør det i suppen og pisk det godt igennem. Lad suppen koge op igen, så den bliver tyk og smag til med salt og friskkværnet peber. Hvis den er lidt for tyk, kan der spædes med lidt bouillon eller vand. Ved servering drysses med klippet purløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer