Vagtler i olivensauce

12. april 2009
By

4 pers.

4 vagtler

Maldon salt, friskkværnet peber

smør og lidt olie

3 dl hønsebouillon

20 grønne oliven med sten

majsstivelse

Desuden:

1 blomkål

1½ dl rasp

smør

750 g små, kogte kartofler

Brun vagtlerne i lidt smør og lidt olie i en stegegryde. Hæld bouillon ved, krydr med salt og friskkværnet peber, skru ned og lad vagtlerne simre under låg i ca. ½ time eller til de er gennemstegte. Tag vagtlerne op og tilsæt oliven til skyen. Spæd evt. med lidt mere fond. Kog op og jævn let med maizena, udrørt i lidt vand. Smag til.

Læg kartoflerne i et fad, sammen med 1 spsk. smør, ved 225 grader. Når smørret er smeltet, trilles kartoflerne rundt i smørret, til de er dækket over det hele. Krydr dem med salt og friskkværnet peber, steg dem til de er gyldne, ca. 20 minutter.

Kog blomkål akkurat mør i letsaltet vand. Steg raspen gyldenbrun i ca. 1 spsk. smør, krydr med salt og friskkværnet peber. Server vagtlerne med kartoflerne og blomkålen drysset med den sprøde rasp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer