Vandbakkelser med fetaostcreme

10. december 2008
By

ca. 10 stk.

Vandbakkelser:

60 g smør

60 g mel

1 1/4 dl kogende vand

et nip salt

2-3 æg

Fetaostecreme:

Frisk, revet parmesanost

100 g god fetaost

1 dl mælk

lidt hakkede krydderurter

oliven

Smelt smørret, det må endelig IKKE tage farve. Pisk melet i, til det samler sig til en fast masse. Hæld det kogende vand i og pisk godt, til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og kom lidt salt i. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt mellem hvert og pisk rigtig godt efter at det sidste æg er kommet i. Om der skal bruges 2 eller 3 æg, afhænger af konsistensen. Sæt vandbakkelserne på bageplade med en lille ske eller med en sprøjtepose, lav dem ikke for store og drys dem med lidt frisk, revet parmesanost. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter, det er VIGTIGT at ovnlågen IKKE åbnes før til allersidst i bagetiden, ellers falder de sammen. Lad dem køle af på en bagerist.

Rør fetasot med mælk, til det bliver en cremet blanding. Tilsæt lidt hakkede krydderurter og lidt hakkede oliven. Kom ostefyldet i de kolde vandbakkelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer