Vandkringle

11. december 2008
By

125 g smør

650 g mel

1 tsk. kardemomme

3 spsk. sukker

½ tsk. salt

2½ dl mælk

25 g gær

50 g sukat

50 g rosiner

1 æg til pensling

flormelis

1 dl mandler, grofthakkede

Fordel smørret i melet og bland kardemomme, sukker og salt i. Lun mælken og opløs gæren i det. Mel og gærblandingen blandes. Pisk æggene let sammen med en gaffel og kom det i dejen sammen med sukat og rosiner. Ælt dejen til en smidig dej. Vrid et rent viskestykke op i koldt vand og bred det ud på køkkenbordet. Læg dejen midt på det og pak den så ind. Læg dejen i en stor skål med koldt vand – den SKAL være helt dækket af koldt vand. Lad den ligge i vandet i mindst 8 timer.

Form den fugtige dej med 2 skeer – eller med hænderne på en bageplade, til en krans. Pensl med sammenpisket æg, drys med flormelis og grofthakkede mandler. Bages ved 200 grader  ca. ½ time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer