Wok-mad med svinekød og rejer

17. december 2008
By

4 pers.

2 liter vand

flydende hønsbouillon

300 g risnudler

300 g skinkeschnitzel i strimler

2 spsk. sukker

1 frisk, rød chili, finthakket

3 spsk. fishsauce

3 spsk. soya

16 rå tigerrejer med skal

lidt vand

4 fed hvidløg, finthakket

2 store håndfulde kinakål, snittet

lidt raps- eller solsikkeolie

2 spsk. koriander eller bredbladet persille, hakket

2 spsk. thaibasilikum (fåes i asiatiske butikker eler indvandrer købmænd)

2 skalotteløg, finthakket

2 spsk. peanuts, ristede

Tag evt. skal af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Kom boillon i vandet og kog det op i en gryde. Kom nudlerne i og lad dem koge i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Kom lidt olie i en wok og varm op over høj varme. Steg kødet af et par omgange, kom til sidst det hele i wokken og tilsæt sukker, chili, fishsauce og soya. Kom rejerne ved og skru lidt ned for varmen, tilsæt nudlerne og lad det simre i 5 minutter under omrøring. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt vand, hvis det virker for tørt. Kom lidt olie i en pande og rist hvidløget, til det bliver lidt sprødt, hæld det i wok-retten sammen med kinakål. Pynt med koriander eller bredbladet persille, thaibasilikum, løg og hakkede peanuts. Server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer