Yoghurtis med mynte og chokolade

11. december 2008
By

4 pers.

1½ dl letmælk

korn af ½ stang vanilie

½ liter yoghurt naturel 0,1%

2 pasteuriserede æggehvider, piskede

150 g rørsukker

150 g god mørk chokolade, over 75%

en lille håndfuld mynte

Varm mælken op i en gryde ved svag varme. Flæk vaniliestangen og kom korn og stang i gryden. Tag det af varmen og lad det køle af til stuetemperatur. Tag vaniliestangen op. Bland yoghurt, de stiftpiskede æggehvider og sukker i mælken, vend forsigtigt rundt. Hak chokoladen og mynten, kom det i ismassen. Kom det hele i en ismaskine og frys det. Når isen er lidt frosset, men stadig lidt blød, hældes det i en form og den fryses videre. Vend isen ud af formen, ved at holde den under koldt vand i kort tid, server straks.

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du alligevel lave isen. Bare kom det direkte i formen og vend rundt i det under hele indfrysningen, hvert time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer